بهترین برنج ایرانی، کشت اول یا دوم؟

به دنبال خرید برنج خوش عطر، خوش پخت و خوشمزه هستید؟ بسیار خوب ما به شما برنج کشت اول و کشت دوم را معرفی می‌کنیم. شاید بپرسید که برنج کشت اول و دوم چیست؟ یا اگر برنج کشت اول معطر و خوش طعم است پس برنج کشت دوم دیگر چیست؟ حوصله به خرج دهید و تا انتهای محتوا با ما همراه شوید تا انتخاب بهتری برای خرید برنج داشته باشید.

تولید و عرضه برنج سالم در شمال ایران

پیش از آنکه به توضیح تفاوت برنج کشت اول و دوم بپردازیم، بایستی به این نکته اشاره کنیم که در استان مازندران، فریدون‌کنار طلایه دار کشت برنج اصیل ایرانی است. در اصل بسیاری از سکان داران و تاجران برنج ایرانی در فریدون‌کنار، کشت برنج ایرانی را رقم زدند. در دیگر بخش‌های شمال کشور در گیلان می‌توان به مرغوبیت محصولات تالش اشاره کرد. برنج گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی بسیار خنک، برنج را فقط یکبار کشت کرده و در اواخر مرداد تا اواخر شهریور ماه نیز برنج‌هایشان را درو می‌کنند. در واقع به دلیل آب و هوای خنک‌تر، محصولاتشان مرغوب‌تر بوده و پخت بهتری نیز دارند.

کشت برنج و درو محصول در استان مازندران در تیر و مرداد است اما شهرستان آمل را می‌توان مرکز بین‌المللی برنج ایرانی دانست. مرکز بین‌المللی برنج به این معناست که از فریدون کنار، گرگان، گیلان، آمل برنج تهیه شده و به دست مشتری می‌رسد.   اگر قصد خرید برنج ایرانی با کیفیت بسیار بالا را دارید، محصولات شمال ایران و ترجیحا استان مازندران، شهرستان آمل جزء پیشگامان کشت برنج دانست.

شرکت ارشیا ضیافت ستاره شمال و برند سیولش

استان مازندران و شهرستان آمل به عنوان مرکز اصلی تولید و کشت برنج اصیل ایرانی شناخته شده است. در نتیجه اغلب مشتریان برای خرید برنج ایرانی، استان مازندران و شهرستان آمل را مورد توجه خود قرار داده‌اند. در این میان شرکت ارشیا ضیافت ستاره شمال با سال‌ها تجربه در خصوص کشت برنج، نقش بسیار پر رنگی در حفظ اصالت برنج ایرانی داشته است. در حال حاضر این شرکت خوشنام و محبوب برای حفظ و تلاش در بهبود کیفیت محصول خود، تصمیم به عرضه برنج اصیل ایرانی با نام برند سیولش گرفته است. به عبارتی عرضه تولیدات و کشت برنج شرکت ارشیا ضیافت ستاره شمال، این بار با نام سیولش بر سر زبان‌ها جاریست.

خرید برنج کشت اول و دوم

برنج‌های بومی در کشور به روش دیم یا همان آبیاری بارانی کشت می‌شوند اما به طور عام‌تر، کشت با آب سالم مشخصه اصلی برنج‌های ایرانی است. در مورد برنج‌های خارجی، مخصوصا برنج‌های هندی احتمال آبیاری شالی‌ها با آب ناسالم و فاضلاب وجود دارد که این موضوع هم بر طعم نهایی و هم بر سالم و بدون ضرر بودن برنج تاثیر می‌گذارد. به همین خاطر هم توصیه می‌شود بین برنج ایرانی و برنج خارجی، نوع ایرانی را انتخاب کنید چون از آب سالم برای آبیاری برنج استفاده شده است.

مشخصات برنج کشت اول

در تمام استان‌های مازندران و شمال ایران نظیر گیلان و مازندران، اوایل فروردین ماه تا اواسط مرداد ماه، کشت اول برنج برداشته می‌شود. در نتیجه به آن اصطلاحا برنج کشت اول گفته می‌شود. البته پروسه کاشت برنج دارای پروسه‌هایی است که در میان برنج کشت اول و برنج کشت دوم مشترک است. این مراحل شامل آماده کردن بذر، فراهم آوردن خزانه، آماده کردن زمین، پاشیدن بذرها در نشا، خزانه، وجین، سم پاشی و در نهایت برداشت برنج می‌شود. گفتنی است که از دیرباز تا امروز در اغلب شهرهای شمالی کشور، پس از برداشت کشت اول برنج توسط کشاورزان، به سرعت زمین برای نشا مجدد برنج آماده سازی می‌شود. البته مشروط بر آنکه بذرهای آن از یک ماه قبل آماده باشد.

مزایای برنج کشت اول

۱. خوش عطر و خوش بو

۲. خوش پخت

۳. استفاده از سموم کشاورزی در کشت اول برنج

۴. بهره برداری آسان در قیاس با برنج کشت دوم

توجه داشته باشید که خاک مناسب کشاورزی برای به کشت برنج باکیفیت و خوش مغز بسیار تاثیرگذار است.

مشخصات برنج کشت دوم

همانطور که گفته شد، تا نهایت اواسط مرداد ماه برنج کشت اول برداشت می‌شود و زمین برای کاشت مجدد برنج آماده سازی می‌شود. در نتیجه زمان کشت دوم برنج را می‌توان از مرداد ماه آغاز کرد. در نتیجه بذرهای آماده شده در زمین کشاورزی کشت می‌شوند. تمامی پروسه‌هایی که برای برنج کشت اول انجام می‌شود، برای برنج کشت دوم نیز تکرار می‌شود. کشت دوم برنج نیاز به آب فراوان برای رشد دارد. نیاز این کشت به آب بیشتر به دلیل آن است که در اوج تابستان کاشت می‌شود و به همین جهت بخار سطحی آب در این بازده زمانی بیشتر است. ناگفته نماند که برداشت برنج کشت دوم در آبان ماه انجام می‌شود. همچنین نام دیگر برنج کشت دوم، در زبان محلی مازندرانی دونوج است و در زبان محلی گیلانی راتون گفته می‌شود.

مزایای برنج کشت دوم

۱. نیاز به زمان بیشتر برای طبخ

۲. معطر و خوش بوتر از برنج کشت اول

۳. مرغوبیت بالای برنج کشت دوم در قیاس با برنج کشت اول

تفاوت‌های برنج کشت اول و کشت دوم

خوب تا اینجای کار به توضیح هر یک از انواع برنج کشت اول و کشت دوم پرداختیم. حالا شاید این سوال در ذهنتان باشد که تفاوت این دو کشت چیست یا کدام بهتر است. در ادامه به طور خلاصه به تفاوت‌های برنج کشت اول و کشت دوم می‌پردازیم.

۱. کیفیت

از ساقه ترمیم شده برنج کشت اول، برنج کشت دوم به دست می‌آید که در برخی از زمین‌های کشاورزی به راحتی امکان‌پذیر است. به همین جهت مقدار برنج کشت دوم از برنج کشت اول کمتر می‌باشد. از سوی دیگر اضافه کردن کود به زمین کشاورزی از سوی کشاورزان باعث بازدهی بیشتر زمین می‌شود که کیفیت برنج کشت دوم را بالا می‌برد. اما در یک نگاه کلی هر دو نوع برنج از کیفیت قابل توجهی برخوردار هستند. اما در هر صورت برای تهیه برنج اصیل ایرانی از هر نوع که باشد، دارای کیفیت و مرغوبیت قابل توجهی است که از این نظر می‌توان روی کیفیت برنج آمل و استان مازندران حساب ویژه‌ای باز کرد.

۲. عطر و بو

گفته شده است که برنج کشت دوم در قیاس با برنج کشت اول از عطر و بوی بهتری برخوردار است و همچنین از کیفیت پخت بهتری برخوردار می‌باشد. برخی از کارشناسان این حیطه بر این باورند که کیفیت عطر و طعم برنج کشت دوم بیشتر به دلیل زمان کاشت و برداشت آن است. در واقع کیفیت برنج را به زمان کاشت برنج کشت دوم در گرمای هوای تابستان و تابش کامل نور خورشید و همچنین زمان برداشت ان به دلیل خنکای هوای پاییز مرتبط می‌دانند.  علاوه بر ان سم پاشی کشت دوم تا برداشت آن در قیاس با کشت اول زمان بیشتری را می‌طلبد و به همین جهت برنج سالم‌تری شناخته شده است.

 

پخت مناسب و بهره برداری آسان برنج کشت دوم

نحوه نگهداری برنج

پروسه نگهداری برای هر دو نوع برنج تقریبا یکسان است. اما از آنجایی که زمان کاشت برنج کشت دوم در فصل تابستان و تابش آفتاب برای رشد بذرها وجود دارد دیگر نیازی به آماده سازی خزانه گرم برای بذر نیست.

۳. قیمت

مواردی مانند کیفیت، مرغوبیت، عطر و بو، پخت آسان، طعم و مزه، قد و اندازه برنج از جمله پارامترهای تاثیرگذار در قیمت برنج است. برنج کشت دوم با توجه به آنکه در قیاس با برنج کشت اول از قد و اندازه درشت‌تر و کیفیت قابل توجهی برخوردار است، با کیفیت‌تر بوده و در نتیجه قیمت خرید آن نیز بیشتر است.

ویژگی برنج خارجی قیمت مقرون به صرفه آن است.

نتیجه گیری

استان‌های گیلان و مازندران در شمال ایران به دلیل شرایط آب و هوایی بسیار مطبوع، بیشترین بهره برداری را از برنج کشت اول و دوم دارند. ناگفته نماند که استان مازندران به خصوص شهرستان آمل، مرکز بین‌المللی برنج ایرانی است. شما هر برنج اصلی را که بخواهید از انواع مختلف برنج فریدون کنار، گرگان، آمل و یا سایر مناطق را می‌توانید از طریق شرکت ارشیا ضیافت ستاره شمال در شهرستان آمل، استان مازندران تهیه کنید. همانطور که از پیش به آن اشاره شد در حال حاضر برنج‌ها و محصولات ناب این شرکت با برند تجاری سیولش در بازار عرضه می‌شود. در مجموع هر یک از انواع برنج‌ها از ویژگی‌های منحصر و با کیفیتی برخوردار هستند که می‌توانید بنا بر نوع نیاز مصرفی خود از هر یک انواع برنج‌های مرغوب و با کیفیت برای مهمانی‌ها، دورهمی‌ها، مجالس و یا مصرف شخصی استفاده کنید.

495,000 تومان940,000 تومان
تومان
495,000 تومان990,000 تومان
تومان
395,000 تومان790,000 تومان
تومان
570,000 تومان1,140,000 تومان
تومان
هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *