تفاوت برنج ایرانی و خارجی

rice
اینکه چطور برنج ایرانی را از برنج خارجی تشخیص دهیم، پرسش بسیاری از مشتریانی است که در جستجوی خرید یک …
چطور برنج ایرانی را از برنج خارجی تشخیص دهیم؟

اینکه چطور برنج ایرانی را از برنج خارجی تشخیص دهیم، پرسش بسیاری از مشتریانی است که در جستجوی خرید یک برنج خوش پخت و با کیفیت هستند. جدا از آنکه روی کیسه‌های برنج، آرم و برچسب برنج ایرانی یا خارجی زده می‌شود، ما بهتر دیدیم که برای درک بهتر شما مشتریان عزیز، به بررسی تفاوت برنج ایرانی و خارجی بپردازیم تا خرید بهتر و مرغوب‌تری داشته باشید.

برای تشخیص برنج ایرانی از خارجی چه کنیم؟

آنچه که در سبد خرید روزانه اغلب ایرانیان دیده می‌شود، خرید برنج است. به عبارتی برنج، یکی ازاصلی‌ترین غلات پر مصرف در هرم سبد غذایی ایرانیان قرار دارد. به همین دلیل برنج را می‌توان به عنوان یک ماده غذایی خوشمزه و محبوب به عنوان بخش جدایی ناپذیر از سفره مردم شناخت. برنج در اغلب در مناطق قاره آسیا  و به چهار گونه مختلف اعم از سفید، سیاه، قهوه‌ای و قرمز کشت می‌شود. اما از آنجایی که در خرید و فروش برنج، تقلب‌های بسیاری می‌شود، توصیه ما به شما این است که حتما اطلاعات خود را در اینباره گسترش دهید و آگاهانه برنج مورد نظر خود را خریداری نمایید. درباره برنج ایرانی باید بگوییم که برنج ایرانی کاملا ارگانیک بوده و بدون شک کیفیت آن نسبت به سایر برنج‌ها بالاتر و در اولویت خرید قرار می‌گیرد. دلیل انکه  شناخت تفاوت برنج ایرانی و خارجی کمی دشوار است، بیشتر به خاطر تنوع کشت برنج ایرانی است. در ادامه به شرح مختصری درباره فاکتورهای قابل توجه برای شناخت برنج اشاره می‌کنیم.

هفت فاکتور اصلی برای شناخت برنج مرغوب عبارتند از؛

یک. شکل ظاهری برنج

شکل ظاهری برنج که شامل قد برنج و رنگ آن می‌شود از جمله مواردی است که به راحتی با یک نگاه اجمالی مشاهده می‌شود. در واقع وقتی شما برای خرید برنج به برنج فروشی مراجعه کنید، اولین عاملی که سبب می‌شود شما به خرید برنج روی آورید، شکل ظاهری آن است. از آنجایی که برنج ایرانی دارای قد استانداردی هستند و حجیم نمی‌شوند، به راحتی قابل تشخیص هستند. اگر توجه کرده باشید، برنج‌هایی که اغلب در رستوران‌ها و یا در بسیاری از مجالس برای پذیرایی استفاده می‌شوند، قد بسیار کشیده ای دارند و کمی غیر طبیعی می‌باشند. این نوع برنج را اصطلاحا برنج دانه بلند می‌گویند.

دو. رنگ برنج

رنگ برنج جزء مواردی است که در نگاه اول به خوبی مشخص است. معمولا برنج های خارجی رنگ تیره‌تری دارند. در حال حاضر دو برنج هندی و پاکستانی که اغلب به کشور ما وارد می‌شوند، در قیاس با بارنج ایرانی رنگ کدر تر و تیره‌تری دارند. در حالیکه رنگ برنج ایرانی کاملا روشن، سفید و شفاف است.

سه. طعم و مزه برنج

چشیدن طعم و مزه از دیگر فاکتورهایی است که می‌توان از طریق آن پی به تفاوت برنج ایرانی و خارجی برد. زمانی که برنج ایرانی را به صورت آبکش و یا کته پخت می کنید به راحتی بو و عطر ناب آن را حس می‌کنید. یکی از ترفندهایی که البته تقلب در خرید و فروش برنج است، آن است که برنج ایرانی و خارجی را با هم ترکیب کرده و سپس به مشتری می‌فروشند. توجه داشته باشید که این شیوه در میان اغلب فروشندگان برنج بسیار رایج شده است. در واقع با پخت برنج، قد و کیدگی برنج به خوبی دیده شده اما عطر و بوی برنج ایرانی را با خود یدک می‌کشد.

چهار. نوع پخت برنج

تفاوت در پخت برنج از دیگر تفاوت‌های میان برنج ایرانی و برنج خارجی است. خوش پخت بودن برنج ایرانی جزء نشانه‌های آشکاری است که اغلب آشپزان به خوبی آن را می‌دانند. در واقع علاوه بر کیفیت، عطر، مزه، بو، خوش پخت بودن برنج از جمله ویژگی‌های اصلی برنج ایرانی محسوب می‌شود. گفتنی است که طرز پخت برنج ایرانی فوت و فن‌های خاص خود را دارد و اینطور نیست که مانند طرز پخت برنج هندی ساده باشد.

پنج. بو و عطر برنج ایرانی

بوی عطرآگین برنج ایرانی خاص و منحصر است. اگر دقت کرده باشید اولین موردی که در هنگام شروع پخت برنج ایرانی به مشام می‌رسد، عطر و بوی آن است. برنج خارجی در حد و اندازه برنج ایرانی بوی دلپذیری ندارد. در هنگام خرید هم حتی می‌توانید از طریق بو کردن برنج، خارجی و ایرانی بودن آن را تشخیص دهید. در نتیجه عطر و بوی برنج راهیست برای شناخت کیفیت و مرغوبیت برنج اصیل ایرانی.

طعم، مزه، رنگ و عطر برنج ایرانی از جمله ویژگی‌های بی نظیر آن است.

شش. میزان مقاومت برنج در برابر آفت

همیشه برنج فروشان دغدغه آفت زدگی زود هنگام برنج ایرانی را دارند. اما دلیل آفت زدن برنج ایرانی چیست؟ تنها دلیل آفت زدگی برنج ایرانی، استفاده کمتر از مواد شیمیایی در کشت آن است. اما شرایط نگهداری برنج خارجی به دلیل سازگاری با هر نوع آب و هوایی خصوصا میزان سازگاری آن با رطوبت، سیار راحت‌تر است.

هفت. ارزش غذایی برنج

ارزش غذایی برنج از دیگر ویژگی‌هایی است که می‌توان از طریق آن به راحتی پی به تفاوت برنج ایرانی و برنج خارجی برد. برنج ایرانی از نظر مواد معدنی، میزان ویتامین‌ها و ارزش تغذیه‌ای جایگاه قابل توجهی در قیاس با برنج خارجی دارد. هر چند که در حال حاضر برخی از انواع برنج در بسته‌های پاکتی به فروش می‌رسند که ارزش غذایی آن نیز در پشت پاکت درج شده است.

مشخصات برنج خارجی

از جمله ویژگی‌های برنج خارجی آن است که مدت زمان نگهداری از آن بیشتر است. در واقع برنج خارجی دیرتر دچار آفت و شپش می‌شود. در نتیجه می‌توان برنج خارجی را برای مدت زمان بیشتری نگهداری کرد. از دیگر ویژگی‌هایی که تشخیص و تفاوت برنج خارجی را به راحتی مشخص می‌کند، ظاهر خوشرنگ و لعاب، دانه‌های بلند و یکدست و همچنین شکل ظاهر زیبای آن است. علاوه بر آن قیمت برنج خارجی در قیاس با برنج ایرانی بسیار ارزان‌تر بوده و قیمت پایین‌تری دارد.

ویژگی برنج خارجی قیمت مقرون به صرفه آن است.

سخن پایانی

تشخیص برنج ایرانی و برنج خارجی شاید در نگاه اول ساده و آسان باشد اما به دلیل تنوع در گونه‌های مختلف برنج ایرانی، این کار به نسبت سخت شده است. برنج ایرانی در مجموع دارای ۱۰ نوع گوناگون است که هر یک از انواع آن شامل پنج نوع دیگر می‌شوند. در نتیجه تفاوت برنج ایرانی و خارجی را کمی دشوار می‌کند. از سوی دیگر برنج خارجی نیز در انواع متعددی نظیر هندی، پاکستانی، تایلندی، آرژانتینی و غیره به صورت معطر و غیر معطر به فروش می‌رسند. در نتیجه تنوع برنج در بازار بسیار متعدد است. در مجموع اگر بخواهیم در یک جمله یکی از تفاوت‌های اصلی میان برنج خارجی و ایرانی را عنوان کنیم، عطر و بوی دلپذیر برنج ایرانی است که آن را از سایر برنج‌ها متمایز می‌کند.